torstai 29. joulukuuta 2016

syödään ja nukutaan

Aamulla oltiin hyvissä ajoin Bangkokissa. Napattiin taksi heti ku saatiin vaihettua villakangastakki minihameeseen. Mukava taksikuski toi meijät AngSilaan. Hotelli oli hukassa niin saatiin kiva kaupunkiesittely ajellessa ees ja taas rantakatua. 
Nyt uudenvuoden kynnyksellä tuskin saadaan tästä kalastajakylästä ihan oikeaa kuvaa, nimittäin monta kilometriä pitkä ranta on täynnä ruoka- ja myyntikojuja. Thaimaalaiset on tullu tänne viettämään lomaa. Perheet nautiskelevat rannalla, uivat vaatteet päällä, valillä tilaavat kojuista evästä ja toiset paistelee kalaa omissa hiiligrilleissä ja keittimissä. 
Vietiin kamat hotellille ja heti syömään. Otettiin pari rantatuolia ja pöytä. Tilattiin riisiä possulla, saatiin riisiä kalalla. Ei kai täällä merenelävien paratiisissa kukaan possua syö! Ruokalistat on thaikielellä tai pelkistä kuvista täytyy arvata ruoan sisältö. Toiseksi ruaksi otettiin TomJamKung, sen osaan tilata sujuvasti thaiksi. Tämä rapukeitto on aina varma valinta vaikkakin siinä oli taas niitä kitkeränmakusia yrttejä joita koitin onkia pois ennen lapioimista. Oltiin niin väsyneitä matkustamisesta, aikaerosta ja kuumuuesta että otettiin ruokalevot siinä ruokapöyvässä. Näin näky tekevän paikallisetki. 
Huomena haistellaan lisää.



Kauhee väsymys koko ajan. Lihaksia särkee ja ilmastointiin pitää totutella.  Oli jo haettava särkylääkettä apteekista! Tää on aina tätä, eka viikon oon kipeänä!

Muutama päivä on menny ja ollaan vaan käyty syömässä ja nukuttu.
Englannin kielellä täällä ei pärjää, ne on tainnu muuttaa Pattayalle kaikki englanninkielen osaajat.
Katottiin ruokalistaa jossa oli kuvia. Osotin sormella fritti-annosta ja kysiyn thaiksi:PAAA? tarjoilija/myyjä/kokki/siivooja puisti päätä ja sanoi:KUNG! Mää nyökkäilin ja niin me saatiin rapuruoka.
Paaa (kala) ja Kung (rapu) on ainoat ruuoat mitä osaan thaiksi, ja näillä pärjää hyvin =)
Dippi oli tosi hyvää, tuttu maku, mutta en saa päähäni mitä se oli =)



Nyt taas nukkumaan, huomena on aikomus olla täysin terve!


terkuin Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti