sunnuntai 4. tammikuuta 2015

pyykkipäivä

helppoa elämää. ei tarvi tehä ruokaa (vaikka ruuanteko on kyllä ihan kivaa toisinaan) eikä pestä pykkiä (konehan ne suomessaki pesee, mutta se ripustaminen ja silittäminen voi olla joskus ylivaikeaa). ollaan vaan ja hengaillaan ja shillaillaan.

päivät lähtee käyntiin aamukävelyllä ja aamupalan etsimisellä. tarjontaa on miljoonia, mutta vaikea aina toteuttaa kahen ihmisen sen hetkiset mieltymykset, sillon ku herätään ajoissa niin syyvään buffeltti-aamiainen. yleensä nukutaan nin pitkään että jätetään aamupala väliin ja mennään suoraan pääruokaan ja syyään rannalla kunnon lounas.


mun mielestä ihanaa on napsia kadulta jotaki mitälie sekä jääkahvi ja istuskella jossain betoniporsaan päällä herkutellen. yleensä valitsen jottain pientä suolasta. joskus tekkee mieli herkullista makeeta, ja ne on toisiaanki makkeita!
aamiaisen jälkeen mennään rannalle lukemaan. mulla on jo viis kirjaa luettuna (tai oikeesti kuus, mielensäpahoittajan ruskeankastikkeen luin koneessa). aiemmin luin tositapahtumiin perustuvia kirjoja, nyt oon lukenu enimmäkseen kirjoja joista oon kattonu elokuvan.
 
Suvi lukee kirjat ku tulee maisemiin puolen kuun aikoihin ja sitten vien kirjat mummolle divariin. mummo on mun vanha tuttu joka ottaa mielellään kirjat vastaan ja sitten myy ne eteenpäin suomi-turisteille. loppulomalla aina haen mummolta lisää luettavaa, mummolla on tosi paljon kirjoja. eniten kyllä semmosia rakkaus- ja lääkäripokkareita. 
 kolme päivää on ollu jo aikamoinen tuuli, joten rannalla on ollu tosi kylmä, ei siellä oo oikein tarennu olla, joten oon lueskellu ja facettanu meijän varjosalla parvekkeellä. +30 ja kylmää, aika ihmeellistä!

hotellin siivoja Nimistä on tullu hyvä ystävä. hän huolehtii meijän hyvinvoinnista ja aina tarjoaa apua vaikkei tarvitakkaan. huone kiiltää aina Nimin jäljiltä, pesi jopa minun oman tyynynpäällisen.... (shhh, ei saa puhua ääneen, nimittäin se ei kuulu Nimin toimenkuvaan) joo, mulla on oma tyyny mukana. matkalaukku oli kotoa lähteissä niin vajaa, mietin että mitä sinne tukkisin, tyyny oli loistovalinta. oma tyyny on paras! 

ehkä kotiin lähteissa tyyny ei mahu matkalaukkuun, mutta sitten ostetaan isompi matkalaukku tai jätetään tyyny Pattayalle. hotelleissa on liian isot ja muhkeat tyynyt.

tänään on pyykkipäivä, vein kassillisen likavaatteita vastapäätä olevaa pesulaan. Nyt seuraan, että millon meijän pikkupöksyt roikkuu kuivumassa tienvarressa.
päivisin kuljaillaan ja ihmetellään.
iltasin istutaan jossain ja taas ihmetellään.
Nimin kans ollaan myös vietetty iltaa hotellin alakerran baarissa. En ymmärrä miten Nim jaksaa joka päivä tulla kahdeksaksi töihin ja vielä illalla puolen yön jälkeen pelata biljardia.  mää en pelaa, mää vaan katon ku ne palaa Jarin kaa.
Saatiin Nimiltä uudenvuojen lahja.
 käkikello! 
ei tää muovinen kauhistus oo ihan meijän tyyliä, mutta siinä on kahen viikon muistot Pattayalta että varmasti pääsee kunniapaikalle kotona suomessa!
nukkumaan pyritään menemään mahollisimman myöhään, nimittäin tässä LK-metrolla on joka päivä jossain baarissa synttärit tai sikajuhlat eli se tarkottaa että musiikki pauhaa ihan täysillä, kolmeen saakka. mutta ei valiteta, iteppä ollaan valittu tää majapaikka.
pari päivää vielä ja lähetään Koh Changin rauhalliselle saarelle, 
muuttuu rutiinit.
-minna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti