lauantai 29. joulukuuta 2012

onnikalla

Hyvästi Vung Tau. Matka kohti Phan Thietiä, bussilla. Viime vuonna matkustettiin busilla 10 tuntia pohjoisthaimaasta takaisin Bangkokiin ja se oli luksusta, oli hierovat penkit, bussiemäntä toi syötävää ja juotavaa puolen tunnin välein, välillä pusähyttiin ruokapaikkaan. Nyt hiukan vaatimattomimmin.
Minibussilla lähettiin puoliltapäivin ja kolme tuntia oli arvioitu kesto. Musta tuntuu että kuuttakymppiä körryyteltiin ja lähes koko matkan töötti pohjassa.  Onneks päästiin Jarin kans istumaan oven viereen, Jarin jalat ei nimittäin  mahtunu normaali penkinväliin. Mulla oli alkumatkan ruhtinaalliset tilat, mää nimittäin istuin edessä jotta nään kokoajan liikenteen, mullon matkapahoinvointia ja ulos on pakko nähä. Asemalta lähteissä oli bussi lähes täynnä mutta eka puolen tunnin sissään pysähyttiin lukettomia kertoja, otettiin vastaan paketteja ja kirjetita ja muutama lisämatkustaja. Loppujen lopuksi bussi oli ylibuukattu! Mulla ei ollu enää jalkatilaa vaan siinä koitin olla pakettien päällä limittäin ja lomittain.
Ilmastointi pelas ku kaikki ikkunat oli auki. Verhot liputti ulkona koko matkan. Vastaan tuli jos minkäkilaista kuljetusta ja mopoja ohiteltiin ihan koko ajan.


Koko kolmen tunnin tai olkeestaan loppujenlopuksi lähes neljän tunnin matkan aikana kokoajan oli taloa talon vieressä. Talot oli kiinni toisissaan, välillä näky semmosia 1000 neliön tontteja. On meilä kyllä Ilmolassa tillaa asua =)


Hauska matka. Taas yhtä kokemusta rikkaampana. Bussi-isäntä kyseli mihin jäädään ja me annettiin Hotellin nimi, johon ehkä mennään, keskustan läheisyyteen, meren rannalle. Siihen meijät sitten tiputettiin keskelle Phan Thietä. Neuvoa kyseltiin paikallisilta ja saatiin karttaki hommattua. Kilometri tuonne suuntaan, välillä eksyttiin ja taas kilomteri tuonne suuntaan. Monien "kilometri tuonne suuntaan" -jälkeen vihdoin hotellilla juuri ennen pimeää. Hotellissa ei ollukkaan enää tilaa neljäksi yöksi, mutta onneksi ees yheksi! Tosi hieno hotelli rauhallisella alueella. Syöpästiin läheisellä ravintolalla herkku synttäriillallinen. Eka kertaa tällä reissulla kalaa, ja täydellistä!
Hyvin nukutun yön jälkeen aamupalan kautta lähtettiin ettiin hotellia seuraaviksi öiksi ja löydettiin eilisen ruokapaikan läheltä ihana pieni perhehotelli, jossa mummo tuli meitä vastaanottamaan vaaleanpunainen pyjama yllä.....hakastiin äkkiä laukut vanhalta hotellilta ja heti asetuttiin kotoisaan hotelliin. Mummo otti pyykkikassinki hoijettavaksi. Tästä se muutaman päivän loma alkaa Phan Thietissä !

1 kommentti:

  1. Maisemat ja tummommonen matkanteko on justiinsa mun mieleen.Paikallinen elämän muoto on mielenkiintoista nähtävää.
    Mitä antaa altaalla ja rannalla löhöity monta viikkoa,kysyn vaan.

    VastaaPoista