tiistai 29. tammikuuta 2013

jääkahvi

đá cà phê - กาแฟเย็น 

Vietnamilainen jääkahvi Ilmolalaisittain

lasillinen jäämurskaa
2 rkl kondensoiyua maitoa
reilu 1/2 lasillista kuumaa/vahvaa kahvia
(sokeria)
maitoa

1. keitä vahvaa kahvia (tai vettä + pikakahvijauhetta)
2. murskaa tehosekoittimessa jääkuutiot murskaksi. voit tehdä kerralla suuremman määrän ja pakastaa seuraavaa kertaa varten.
3. täytä lasi jäämurskalla piripintaan
4. sekoita kuuman kahvin joukkoon kondensoitu maito (makeaa) ja halutessasi sokeri
5. kaada kahviseos jääkutioiden päälle.
6. lisää maitoa  (beessi)

Bon Appétit

monenlaista versiota matkan varrella tuli vastaan. rannalla suuressa mukissa ja isolla maidolla on mun lemppari


mustana kahvi on kitkerää, makea kondensoitu maito ja jää puolestaan pehmentävät kahvin.


kahvin salaisuus piilee sen vahvuudessa, jota edesauttaa pelkästään painovoimalla tapahtuva valuttaminen, toisin kuin espressokeittimellä. Tällöin kahviin liukenee enemmän rasvoja ja myös katkeruutta.








 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti