lauantai 5. tammikuuta 2013

minun pattayani

Täydellisen kahen viikon Vietnamin reissun jälkeen kotona minun Pattayallani! Lennon ja taksin jälkeen kotona hyvissä ajoin puolen päivän jälkeen. Monta reissua Pattayalle takana, mutta aina se vaan tuntuu niin mukavalta tulla taas. Taksi ajo ranta eli ykköskatua. Avasin ikkunan ja haistoin minun Pattayani. Paljon ihmisiä, mopoja ja autoja. Sujuva liikenne. Asukkaita Pattayalla on vain 100 000 mutta epävirallisesti monin kertainen määrä. Ajetttiin tuttujen paikkojen ohi. Aivan ihana fiilis.

Taksikuskille annettiin hotellin osoite ja hän ajoi soi 12:lle. Hotelli Monaa`s Place varattiin edullisen hinnan ja hyvän sijainnin vuoksi, booging.comista. Mutta hotellipa ei ollukkaan siellä. Muutaman puhelun jälkeen selvis että hotelli on Centraalilla jollain pikku soi 12:ta. Niimpä ajettiin kakkoskatua kohti centraalia ja hotelli löyty  sieltä kaukaa väärästä paikasta. No ei siinä mittään, 10 minuutin kävelymatka rantaan ja ympäristö tuntu ihan mielekkäältä. Nyt alkaa muutaman päivän palautumisloma vauhdikkaan Vietnamin reissun vastapainoksi.

Monaa´s Plasen vastaanottotiskillä oli Herra Intialainen hotellin johtaja, tosi epämiellyttävä kaveri. Koska osoite oli väärä niin päätettiin olla hotellissa vain viisi yötä yhentoista yön sijaan. Ei kuulemma olla ainoita jotka on erehtyny sijainnista. Vika on booking.comin kartassa. Minut toivotetaan aina tervetulleeksi hotelliin minun Pattayalla. Tämä Herra Intialainen hotellin johtaja ei ees kattonu minuun päin. Olin ilmaa. Minun Pattayalla hymyillään ja kannetaan laukut huoneeseen, mutta tässä Herra Intialainen hotellin johtaja;n hotellissa Jarin laukki vietiin huoneeseen ja mää raahasin oman laukun ihan ite kolmanteen kerrokseen. Hotellihuone oli sisti, mutta siinä vaiheessa olisin nukkunu mielummin vaikka puiston penkillä ku Herra Intialainen hotellin johtaja;n hotellissa.
Vielä valitan! Herra Intialainen hotellin johtaja:lla ei ollu ees vara tarjota mulle vessapaperia, hammasharjaa eikä shampoota. Ja Herra Intialainen hotellin johtaja:lla oli pönttöki tukossa ja Herra Intialainen hotellin johtaja oli vieny pois kaukosäätimen jottei voija säätää ilmastointia. Sisustus Herra Intialainen hotellin johtaja:lla oli Intian ylellisyyttä, blyyssiset soffat.


Laittais nukkumaan.

Pari päivää mennee kotiutumiseen. Kansainvälistä! Joka puolella ihmisiä! Viime vuona kauheesti venäläisiä. Nyt jokapaikassa intialaisia (tai ehkä vaan nään niitä nyt jokapaikassa). Iskusteltiin rannalla, varjon alla. Kateltiin ohikulkijoita, thaimaalaisia, intialaisia, venäläisiä, norjalaisia, austraalialaisia... kaikkia. Kaupustelijoita oli huomattavasti vähemmän ku aiempina vuosina. 2006 ekaa kertaa Pattajalla jossa sitten lähes joka vuosi enemän tai vähemän. Aina suunniteltu reissu sillai että Pattajalla pari viikkoa ja jossain muuaalla sitten pari viikkoa. Otettiin molemmat jalkahieronnat ja teki kyllä hyvvää kahen viikon vietnamissa käveleskelyn jälkeen.


Käytiin Maman baarin kulmilla. Mama on ollu naimisissa suomalaisen lääkärin kans ja sitten eronnu. Muutama vuosi ku tavattiin eka kertaa niin kateltiin Maman suomen vierailu kuvia. Mamalle tuuvaan aina salmiakkia tuliaisiksi. Nyt koko maman baarin talo oli purettu, siihen rakennetaan varmaan hotelli hyvälle paikalle rantakadulle!

Käytiin Kob-ystävän vanhalla työpaikalla baari numero ykkösessä, siellä oli kaks tuttua joiden kans halailtiin, mutta ku ei oo Kobia niin ei pysähytty pidemmäks aikaa. Kobin oon nähny viimeksi kaks vuotta sitten. Nyt hän asuu ja työskentelee Cha Amissa hierojana, ollaan viestitelty ja soiteltukki parin vuojen aikana säännöllisesti, mutta ilmeisesti nytkään ei nähä. Turha lähtä Cha Amiin kattoon ku toinen on vain töissä.

Beerit-ystävä, tyttöpoika ei enää ollu vanhalla työpaikalla, mutta saatiin hänen uuden työpaikan osoite. Sinne joku ilta moikkaamaan!

Käytiin syömässä linja-auto asemalla, siitä on tullu meijän kantapaikka aiempina vuosina. Siellä paikalliset käy ohimennen purasemassa tai hakkee ruokaa mukkaan kottiin tai työpaikalle. Siellä on paras Tom Jam Kung keitto, katkarapukeittoa sitruunalla ja chilillä.




Leena ja Martti Raahesta tuli tänään Pattajalle. Nähtiin heti kohta ku he oli hotellilla. Hieno hotelli kävelykadun päässä. Heillä on suomalaisen matkatoimiston matka. Käytiin hakemassa heijät hotellilta ja istuskeltiin ja ihmeteltiin. Leenan piti saaha kahvinkeitin ja kolmannesta ostoskeskuksesta se löyvettiin. Kahvikeitin ja leivänpaahdin yhteishintaan 1390 bathia, oli pakko ostaa ne molemmat. Leenalla on mukana Presidentti kahvia!

Pattaya oli muuttunu!  Taas! Joka vuosi!  Paikalliset Pattajalla ei oo ennää niin ystävällisä, ovat ilmeisesti kyllästyny turisteihin, määki oisin kyllästyny jos oisin täällä ympäri vuojen, mutta ku maalla suomen pohjosessa on 11 kuukautta niin vilkas Pattaja maistuu hyvältä aina sen pari viikkoa!

Nyt on muisteltu vanhoja, ja kierretty vanhat jalanjäljet. Huomena alkaa uusi Pattaya!


Kolmantena aamuna tässä Herra Intialaisen hotellinjohtajan hotellissa mulle sanottiin HUOMENTA ja mää oon taas olemassa=)

2 kommenttia:

  1. Moikka teille!
    Kylläpä olisi kiva sinne Pattayalle tulla. Olen ollut siellä joskus vuonna yks ja kaks 4 viikkoa, josta viikko taisi kulua Bangokissa.
    Tuo katkarapukeitto näyttää taas niin ihanalta, arvaa tuleeko nälkä ? Eikä voi syödä, kello on jo 22:46. Voikaa hyvin, nauttikaa :)
    Anneli

    VastaaPoista