maanantai 28. tammikuuta 2013

vanhoja valokuvia


aloin katteleen alkuloman kuvia ja tuntuu että siitä on vuosia aikaa ku oltiin saigonissa elikkä hồ chí minhissä, vietnamissa!  samalla googletan ja etin faktaa.

Saigonissa on n. 9 miljoonaa asukasta
Vaietnamin pinta-ala on noin 330 000 neliökilometriä, joten se on lähes Suomen kokoinen. 
Asukkaita on yli 91 miljoonaa eli Vietnam on maailman 14. suurin maa väestöltään.

 Riisilajikkeita tunnetaan tuhansia, kansainvälisen riisintutkimuslaitoksen luetteloissa 
on liki 40 000 erilaista riisivarianttia.  
ohhoh, meille suomessa riittää uncle ben´s ja puuroriisi!!! ei vaan, meilä on riisikeitin ja sitä tullee kyllä käytettyä ihan kiitettävästi, varsinki loman jälkeen. täytyyki laittaa ostoslistalle jasmin-riisi. vietnamissa ja thaimaassa riisistä tehtiin astiaa apuna käyttäen riisikakku, silmänruokaa .
- vois suomessaki harrastaa!
Mausteyrttejä käytetään runsaasti. monessa keittopaikassa niitä ei onneksi laiteta ruokaan vaan pöytä notkuu voimakkaita yrttejä, joista voi valita parhaat omaan keittoonsa. myös chiliä voi lisätä mielen mukkaan. ja tietenki kalakastiketta. kalakastiketta laitetaan myös patonkiin ja lisäksi voimakkaita yrttejä mausteeksi: basilika, minttu, korianteri, kaffirlimetinlehtiä, galangalia, persilja, sitruunaruoho, sipulinvarsi
Jotku yrtit ei oo mun makkuun ollenkaan, ne on niin kitkeriä! chili maistuu kyllä mulle ihan tuoreena ja rouheena!


illalla ruokatoreilla on yrttituoksu ja kymmeniä yrttimyyjiä vierivieressä.


lihat ei kauvaa siinä kuumuudessa säily ja nopeasti liha löytää omistajansa. tässä yks myyjä joka raukka koitti viimiseen saakka yksin istuskella torin reunalla ku muut myyjät oli jo lähteny!

............jostain syystä meni taas ruokaosastolle nää mun jutut!!!! mullon muuten suomipotut tulossa ja jauhelihakastike!

sitten löyty ihme kuvia, mitähän nää on, ai niin. saigonin hotellissahan meilä oli ongelmia veden saannin kans, ku kytkin oli rikki, ei siis tullu lämmintä vettä. kerrottiin respassa ongelmasta ja niin ammattitaitoset korjaajat tuli. heillä oli pikaliimaa ja tussikynän korkki. jottain mac gyver virityksiä sielä tehtiin, mutta mutta heti seuraavalla suihkukerralla patentti petti! hohtimet he vei pois joten käytiin ostaan kaupasta kynsileikkurit, niillä aukes hana näppärästi.

kahen viikon vietnamin reissun jälkeen unohettiin koko kynsisaksi-vesihana show.kahen viikon kuluttua kynsisakset takavarikoitiin tullissa!

onkohan jarin ottama mopokuva. tämmösen ku sais.


en oo tainu esitellä venettä jolla ajettiin saigoni-vung tau. ehkä 50 hengen paatti. se oli näppärä ja nopea yli sadan kilsan matka!


vung taussa ollessa meillä oli hääpäivä. piirteltiin rannalle sydämiä ja juostiin rantaviivaa hidastettuna käsikädessä hiukset hulmuten kohti auringon laskua ;-) hihiihh!


..............kuvien selailu jatkuu myöhemmin, taitaa kuume nousta!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti