sunnuntai 27. tammikuuta 2013

lennolla


taksi tuli hakemaan klo 19 hotellilta, eli suomen aikaan  klo14.00. Kotona oltiin seuraavana päivänä 18.30. Eli vuorokausi  plus 4,5 tuntia jos oikein laskin.
siihen mahtuu kolme nousua ja tietenki kärsimys laskuja ja välliin aina istumista terminaalissa. 

pakkasin tällä kertaa ajatuksen kans. kaikki paksummat vaatteet on käsimatkatavaroissa, jotta niitä voi sitten matkan varrella lissäillä. kävi nimittäin joku vuosi niin että meijän matkalaukut jäi pariisiin ja tultiin suomeen lähes 30 pakkaseen topilla ja sandaaleilla!!!!
matkalaukut paino 18 kg ja 22 kg, lisäksi käsimatkatavarat elikkä ne talvivaatteet. eli ihan mukavasti kotiinvietävää.  tullessa molemmilla oli vaan 8 kg.
 teenpä tässä nyt vertailua samalla ku makkaan sairaana sängyn pohjalla. tää taitaa olla ihan vaan jottain matkarasitusta pienellä lämmöllä. elimistö säikähti tätä suomen kylmää.,,, niin ja kello on muuten vasta viis aamulla, elikkä heräsin thaimaankellon mukkaan!


turkish airille annan kiitokset mukavasta lennosta. jariki teki havainnon etten oo koskaan, missään, ikinä kenenkään yhtiön koneessa syöny ruokaa paitsi ny! jalkatilat on varmaan paremmat ku finnairin bisnesluokassa ja tarjoilu pelaa, sitä saa mitä tilaa! ja lentoemot ja -setät jakso hymmyillä loppuun saakka. lennothan on vain siirtymiä paikasta aa paikkaan bee ja loma alkaa vasta ku kone on laskeutunu sinne beehen!... lennot pitää olla mahollisimman edulliset, ylihintaa en kyllä maksa lentämisestä!!!!
pitkän lennon kone bangkok-istanbul oli hieno, iso ja siisti. jokaisella oma tv, valinnanvaraa oli elokuvissa. ja  voi pelata korttipelejä, lautapelejä ja vaikka mitä!
istanbul-helsinki kone oliki sitten ihan toista luokkaa. alko pelottaan ku sisältäki kone näytti ihan retromeiningiltä! kaks kertaa kolme rinnakkain. nopeasti se meni silti reilu kolmen tunnin lento.





thai airwaylla oli hieno sisustus. viimisen päälle. huovat ja tyynytki sävysävyyn!
mukava ylläripaketti, josta löyty tällä kertaa vesi, mehu, kahvi, epämääränen kakuksi kutsuttu makea läjä, kananpaloja salaatilla. ruoka oli kylmää, tarkotuksella.


norvegianilla oli oulu-helsinki välillä netti yhteys käytettävissä, se oli huippu juttu! oishan sitä lennelly tai siis facettanu pidemmänki aikaa, valitettavasti lento kestää vain reilu tunnin. siinähän tuli jo kiire että ehti syyvä sen kuivan sämpylänki....


flybe lentää kemi helsinki väliä. huh huh mitä kärsimystä, jarin jalat ei oikein meinannu mahtua....
mitään ei sisälly ylihinnoitellun lennon hintaan paitsi ite lento. koneesta sai ostaa ylihintasta kahvia tai vaikkapa muutamalla eurolla näkkileivän! otin muistoksi lennolta sitruunan tuoksuisia käsipyyhkeitä, jotaki vastinetta rahalle
ei oo koskaan ollu niin pitkä reilu tunnin lento... niin kauhee koti-ikävä jo....
en ois selvinny hengissä jos ois pitäny junalla lähteä!!!!!

valitettavast en saanu kuvaa kemistä, ku oli jo niin pimeä kuuden aikaan. mistähän tää on?


naapuri käni hakemassa meijät asemalta. kaupassa kävin ostaan ruisleipää, aurajuustoa, oltermannia ja maksamakkaraa. pakasteessa oottaa kylmäsavulohi!
kissaki oli jo oottelemassa äiskää! ulkona -8 ja sisällä +17,6.

ihana olla kotona!

anteeksi: kirjotan yhellä kädellä enkä voi käyttää isoja kirjaimia ku toinen käsi toimii nenän niistäjänä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti